Impressie van het zonnepark dat komend jaar wordt gerealiseerd op het terrein dat ligt opgesloten tussen de A73 en en de Bijsterhuizenstraat in Nijmegen West.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van het zonnepark dat komend jaar wordt gerealiseerd op het terrein dat ligt opgesloten tussen de A73 en en de Bijsterhuizenstraat in Nijmegen West. © Buro Waalbrug / Engie

Dubbele opbrengst: gewassen onder mega-zonnepark bij A73

NIJMEGEN - Een zonnepark dat een fors deel van de stroom voor een kleine stad kan leveren, terwijl op dezelfde plek gewassen worden geteeld. Energiereus Engie en partner Green Meteor beginnen komend voorjaar aan de rand van Nijmegen met de aanleg van dit bijzondere zonnepark, van liefst 50 hectare.

46 reacties

 • Dion Binsbergen

  2 jaar geleden
  Dat gas uit Rusland gaat net als de olie uit ALLE landen gewoon opgemaakt worden. Doen wij het niet dan doet een ander land het wel.
 • Dion Binsbergen

  2 jaar geleden
  De meeste vliegtuigen vlogen met een boog om dat gebied heen want er werden wekelijks vliegtuigen neergehaald in die oorlog....Ook MH-17 had daar helemaal niet moeten vliegen.
 • Poe

  2 jaar geleden
  Ooit gehoord van molens , maar ook die hebben wind nodig die er soms niet genoeg is . 
 • Rechtdoorzee

  2 jaar geleden
  Stop de verloedering van het landschap.
 • de heer J. Zomers (67)

  2 jaar geleden
  Peter, met de PFAS regels kunnen we snel zien of de grond daar vervuild en vergiftigd raakt.Door slijtage, regen en wind is het denkbaar dat giftige chemische deeltjes in de grond terecht komen.Op het moment dat de gewassen daar bruin worden en afsterven... dan weten we genoeg.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.