Bermmonument op de Sint Annastraat voor de 20-jarige studente die omkwam bij ongeluk met een vuilniswagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bermmonument op de Sint Annastraat voor de 20-jarige studente die omkwam bij ongeluk met een vuilniswagen. © Paul Rapp

Duitse studente Toni (20) al vierde verongelukte fietser dit jaar in Nijmegen

NIJMEGEN - Een dramatisch ongeval op de kruising St. Annastraat - Slotemaker de Bruïneweg maakte donderdag een eind aan het leven van de Duitse psychologiestudente Antonia (20). Ze is de vierde verkeersdode van dit jaar in Nijmegen.

8 reacties

 • Jacques Schmoller

  1 maand geleden
  Gezien het gedrag van veel automobilisten die fietsers als tweederangs weggebruikers beschouwen verbaast me dit ongeluk niet. En ja, ook fietsers maken zich schuldig aan asociaal gedrag waarbij niet altijd blijkt waar hij/zij heengaat. Of dit hier ook het geval was weet ik niet. De verwarrende wegmarkering op de Slotemaker de Bruïneweg bij de verkeerslichten heeft hier mogelijk ook een (helaas fatale) rol gespeeld. Hopelijk wordt dit door de gemeente eindelijk aangepast.
 • J le Blanc

  2 maanden geleden
  Het begint natuurlijk bij ons, als verkeersdeelnemers, zelf. Pak in de ochtend- of avondspits de auto of fiets eens. Fietsers negeren nagenoeg alle verkeersregels, automobilisten pakken nog even een rood stoplicht mee, hangen op de bumper van hun voorganger, voetgangers steken overal - zonder te kijken - de weg over. Want iedereen heeft enorme haast! Maar.................. wél uren per dag de tijd om onzinnige filmpjes op je telefoon te bekijken!
 • Han Hilkes

  2 maanden geleden
  Het is een vreemde (en gevaarlijke) indeling van de rijstroken bij dit kruispunt. De gecombineerde rechtdoor/rechtsaf-rijstrook voor fietsers is verwarrend. De indeling van de weg zou moeten zijn (van links naar rechts): 1: Auto's rechtdoor, 2: Fietsers rechtdoor, 3: Auto's rechtsaf; 4: Fietsers rechtsaf. Zelf mijden wij dit kruispunt al een tijd vanwege dit probleem. Ook door het feit dat automobilisten achter je zich ergeren wanneer je fietsers die rechtdoor willen, voorrang verleent.
 • K Nijs

  2 maanden geleden
  Bij aanleg nieuwe wegen kan voor optimale veiligheid gekozen worden. Bijvoorbeeld een ongelijkvloerse kruising bij Dorpensingel en RijnWaalPad. En wat doet het College en Raad hier ?
 • Carel van ‘t Zand

  2 maanden geleden
  Waarom start de universiteit en de gemeente geen bewustzijnscampagne op waarbij het gedrag van fietsers aan de kaak wordt gesteld? Een paar ochtendjes filmen bij verkeerslichten, rotondes en afslagen levert genoeg voorbeeldmateriaal op….

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.