Volledig scherm
Deelnemers aan de Marikenloop © Paul Rapp

Duizenden vrouwen lopen Marikenloop door Nijmegen

NIJMEGEN - Duizenden vrouwen lopen deze zondagmiddag hard door Nijmegen tijdens de jaarlijkse Marikenloop. Het is de zeventiende editie van het bekende hardloopevenement speciaal voor vrouwen. 

Zij lopen vanuit startlocatie Park Brakkenstein na een inmiddels befaamde warming-up een afstand van 5, 7,5 of 10 kilometer hard door de stad. 

Ondank zo'n 4.000 deelnemende vrouwen, houdt de organisatie er rekening mee dat de loop over een paar jaar verdwenen is. In een paar jaar tijd is het aantal inschrijvingen voor de loop in Nijmegen gedaald van 16.000 naar 4000, liet directeur van de Stichting Zevenheuvelenloop Alexander Vandevelde (45) eerder weten. 

De Marikenloop was in 2003 nog één van de eerste hardloopevenementen speciaal voor vrouwen, maar tegenwoordig zijn vrouwen steeds meer onderdeel van alle hardloopwedstrijden.

Volledig scherm
De deelnemers aan de 7,5 kilometer. © Paul Rapp
Volledig scherm
De 5 kilometer vlak voor de finish. © Paul Rapp
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.