Volledig scherm
Bouwvakkers aan het werk in een nieuwbouwwijk. © Robin van Utrecht

Duizenden woningen erbij in Nijmegen en omgeving

NIJMEGEN - De gemeenten Nijmegen, Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar en Wijchen gaan samen versneld 16.500 woningen bouwen. Dit zijn 2.600 woningen meer dan gepland. 

Alle 16.500 woningen moeten er uiterlijk 2027 staan, 70 procent ervan zou binnen vijf jaar moeten worden gerealiseerd. Harde afspraken over waar de woningen worden gebouwd, zijn nog niet gemaakt. ,,Behoefte en kwaliteit worden bij bouwafspraken regionaal bekeken en niet per gemeente'', staat in het persbericht van de gezamenlijke gemeenten.

Woonagenda

De wethouders Wonen van de gemeenten ondertekenen deze week een zogenoemde Woonagenda om de nieuwe samenwerking te bekrachtigen. Die Woonagenda wordt 21 februari ter goedkeuring voorgelegd aan de provincie Gelderland.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. ’t Plein: Stallingen te krap voor nieuwe generatie fietsen
  PREMIUM
  column

  ’t Plein: Stallingen te krap voor nieuwe generatie fietsen

  Ik rij al jaren rond op een sportieve fiets. Niks bijzonders trouwens. Het is een stadsfiets met tassen achterop, een normaal stuur. Toch lukt het me vaak niet een goede plek te vinden in de Nijmeegse fietsenstallingen. Altijd gedoe met plaatsen, zeker bij de Mariënburg. Maar ook bij nieuwere stallingen. De opstelling van de rekken is gewoon niet passend meer voor de huidige generatie fietsen. Mijn fiets bovenin plaatsen is gewoon onmogelijk, dan schuurt het stuur langs het plafond. Maar ook de onderste rekken zijn vaak te smal, de tussenruimte tussen de rekken is te klein.
 2. Politiebureaus Gelderland-Zuid in weekend op slot: ‘Onbegrijpelijke noodgreep’
  PREMIUM

  Politiebu­reaus Gelderland-Zuid in weekend op slot: ‘Onbegrij­pe­lij­ke noodgreep’

  NIJMEGEN - Het hoofdbureau van de politie in Nijmegen is sinds kort gesloten op zaterdag en zondag. Dat betekent dat in heel Gelderland-Zuid (het district onder de Waal) geen politiebureau meer open is voor publiek, bevestigt politiechef Lute Nieuwerth. Het politiebureau in Arnhem blijft in de weekenden wel gewoon open. De bureaus in Ede, Wageningen en Doetinchem zijn al jaren alleen op zaterdag geopend.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.