Het voormalige HAN-terrein in Dukenburg, waarvoor ook bouwplannen zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Het voormalige HAN-terrein in Dukenburg, waarvoor ook bouwplannen zijn. © Gerard Verschooten

Dukenburg krijgt tweeduizend nieuwe woningen: boost voor leeglopend stadsdeel waar ‘te lang’ niet gebouwd is

NIJMEGEN - Dukenburg gaat op de schop. Na jaren van stilstand en leegloop gaat er weer gebouwd worden in het Nijmeegse stadsdeel. De komende jaren moeten er zo’n tweeduizend woningen bij komen. 

7 reacties

 • Bloem 63

  1 jaar geleden
  Dukenburg is groen, ruim van opzet en er zijn voldoende winkels om je heen.Waarom moet er nog veel meer bij, zodat het op het centrum lijkt?Daarmee jaag je de huren omhoog,dat wil je toch niet. Geniet van de rustige omgeving. Ik vind het geen verloederd dorp maar snap dat er best meer gedaan kan worden aarde leegstand op WC Dukenburg.
 • Jeroen Franssen

  1 jaar geleden
  De huizen in Dukenburg hebben de prijs van de stad, maar je krijgt de bereikbaarheid en faciliteiten van een klein verloederd dorp. Geen wonder dat je daar niet wil wonen.
 • Chris Toorop

  1 jaar geleden
  Die redenatie kan ik niet helemaal volgen. Er is leegloop en vergrijzing, hoe gaan we dat tegen? Door er meer bij te bouwen. Als er leegloop is, dan komen er toch woningen vrij? Dus wat los je er mee op? Het zit meer in het feit dat een slaapstad is. Afgezien van een half vergane winkelcentrum heeft Dukenburg niets te bieden. Geen cultuur, uitgaansleven en onvoldoende bedrijvigheid. Onderwijs is ook nagenoeg verdwenen. Voorzieningen uitgehold. Dus geen wonder dat Dukenburg leegloopt.
 • Eva Friemann

  1 jaar geleden
  Leegloop en bouwen, dat gaat niet samen.
 • Leon Graaf

  1 jaar geleden
  Ze zouden veel meer flatjes moeten slopen om Dukenburg weer aantrekkelijk te maken. In de Bijlmer in Amsterdam is dat ook gedaan. Als links niet voor een ambitieuzere aanpak kiest dan wordt de tweedeling in de stad alleen maar groter.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen