Volledig scherm
PREMIUM
De bevolkingsontwikkeling van Dukenburg. © Rik Bors

Dukenburg krimpt en wordt snel grijzer

NIJMEGEN - Het aantal 70-plussers in Dukenburg is explosief gestegen, in absolute cijfers maar ook percentueel. In 2020 zijn van de ruim 22.000 Dukenburgers inmiddels 3562 boven de 70, zo’n 16 procent van het totaal. In 1970 waren nog geen honderd bewoners ouder dan 70 jaar, toen er toch al ruim 10.000 Nijmegenaren in het stadsdeel woonden, een klein procentje. 

Het aantal 50-plussers ligt nu op 42 procent, ooit was dat 7 procent. De vergrijzing van Dukenburg zorgt voor verstopping van de woningmarkt.

,,We klagen er al jaren over”, zegt Hans Veltmeijer van De Zevensprong, koepel van de zeven wijkplatforms van Dukenburg. ,,Veel ouderen wonen in veel te grote woningen en zouden het liefst willen verhuizen. Maar Dukenburg willen ze niet verlaten. Probleem is dat er voor hen geen nieuwe, kleinere woningen te vinden zijn. Zodat er in Dukenburg ook geen woningen vrijkomen voor jonge gezinnen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.