Duo steekt trucks in brand bij Nijmeegs vrachtwagenbedrijf

videoNIJMEGEN - De brand die zondagavond twee vrachtwagens verwoestte aan de Hogelandseweg in Nijmegen, is aangestoken. Dat is duidelijk te zien op videobeelden van de bewakingscamera’s van het bedrijf, handelsonderneming Daniëls.

De beelden tonen twee jonge mannen die om kwart voor elf ’s avonds komen aanrijden op een scooter. Een van de twee klimt over het hek waarmee het bedrijfsterrein op industrieterrein Westkanaaldijk is afgesloten. 

Op beelden van een andere camera is te zien dat eerst één vrachtwagen in de brand gaat. Vervolgens loopt een van de jongemannen met een jerrycan naar een tweede vrachtwagen, giet hij daar een brandstof overheen en laat hij die branden.

Daarbij vat hij zelf ook vlam, hij loopt met een brandende hand uit beeld. Het is de tweede keer dat brand is gesticht bij Daniëls; begin november gingen zeven trucks in vlammen op bij een tegenover gelegen vrachtwagenbedrijf.

Volledig scherm
De twee uitgebrande vrachtwagens op het bedrijfsterrein van Daniëls aan de Hogelandseweg. © DG

De familie Daniëls hoopt dat mensen na het zien van de video de daders herkennen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.