Jacob en Tina.
Volledig scherm
PREMIUM
Jacob en Tina. © Foto: Bert Beelen

Dus Jacob (13) en zijn moeder mogen nu wél in Nederland blijven, maar hoe dan? ‘Heel wonderlijk’

NIJMEGEN - Dolgelukkig waren ze, maar ook verbaasd. Jacob (13) en zijn moeder Tina uit Nijmegen kregen dinsdag te horen dat ze toch in Nederland mogen blijven. Dat nieuws kwam volkomen onverwacht. De Immigratie- en Naturalisatiedienst had na jarenlange procedures ineens een draai gemaakt. Hoe zit dat?

11 reacties

 • Cor Koenen

  3 weken geleden
  De rechtsstaat van links.
 • Jan Nuvens

  3 weken geleden
  Heb hier een heel dubbel gevoel bij, een heel groot deel van de mensen die bij de IND aankloppen hebben een verhaal waar je als autochtoon Nederlander geen beeld bij kunt vormen, en dat voldoet toch vaak niet aan de gestelde normen zodat uitwijzing volgt, en dat vinden we logisch. Maar als er dan iemand de media weet te bereiken, actieve klasgenootjes heeft en goed overkomt zwicht de overheid onder die druk. Zoals ik zei, dubbel gevoel, maar blij voor deze 2 mensen.
 • annelies van Megen

  3 weken geleden
  Wij hebben kennissen in het ach in Velp. zij zijn al 7 jaar aan het proberen een status te krijgen. Een van hun kinderen is al langer dan 5 jaar hier . Het tweede kind is hier geboren Van de rechtbank waar ze al 2 keer zijn geweest mogen zij blijven. Van het IND moeten ze weg. Het oudste kind is hier geworteld en gaat hier al jaren naar school. Maar is nu psychisch in nood omdat ze misschien heel snel weg moeten. Het hele gezin is er kapot van. Hoe kan het bestaan.
 • Albert van der Broek

  3 weken geleden
  Wat fotogenieke tiepjes opsporen, social media inzetten, optredens in talkshows en het "Hart van Nederland effect' oproepen. Dé manier om precedenten te scheppen en uitzonderingscategorieën te creëren. Zo gaan we Nederland in het Handboek voor de Vluchteling plaatsen: niets is wat het lijkt, veel regels, maar er zijn altijd kansen. En zo slibt het langzaam vol met "bijzondere gevallen". We worden er wereldberoemd mee.
 • A I Anders

  3 weken geleden
  Het is een teken dat de Nederlands hoogste rechter hier geen enkele rechtspositie heeft en dus gewoon weggestuurd moet worden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Honderden happy stones beschilderd door Burgers' Zoo
  Play

  Honderden happy stones beschil­derd door Burgers' Zoo

 2. Motorrijder omgekomen bij aanrijding met bestelauto in Angerlo
  Play

  Motorrij­der omgekomen bij aanrijding met bestelauto in Angerlo

Nijmegen e.o.