Volledig scherm
PREMIUM
FOTO MARCO DE SWART © Marco De Swart Fotografie

Duur tweetalig onderwijs ligt onder vuur

NIJMEGEN - Ouders moeten jaarlijks 450 euro aan extra ouderbijdrage betalen als hun kind tweetalig onderwijs volgt op de middelbare school. Scholen zeggen niet anders te kunnen dan die bijdrage te verplichten. De recente uitspraak van minister Slob van onderwijs dat scholen geen verplichte bijdrage mogen vragen voor dit soort onderwijs, leidt tot onrust en kritiek bij de scholen.

,,Mag school de ouders dan helemaal niks kosten?”, vraagt coördinator tweetalig onderwijs (tto) Ingrid Goris van het Overbetuwe College (OBC) in Bemmel. ,,Dat is heel eigenaardig. Alles kost geld.” Op haar school wordt ouders een bijdrage 175 tot 450 euro per jaar gevraagd voor tweetalig onderwijs op het havo en vwo.

Dat zijn geen uitzonderlijke bedragen, leert een rondgang langs de elf middelbare scholen in deze regio die tto aanbieden. De prijzen variëren per school, per opleidingsniveau en per leerjaar, maar de meeste komen uit op 400 tot 450 euro per jaar. Die kosten komen bovenop de reguliere vrijwillige ouderbijdrage, kosten voor ICT-benodigdheden en andere schoolkosten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.