Volledig scherm
DVOL © Vorm005 Dg

DVOL: kind én ouder lid van voetbalclub

NIJMEGEN - Ouders van jeugdleden van de Lentse voetbalclub DVOL worden verplicht lid van de vereniging. Ze moeten minimaal tien uur per jaar vrijwilligerswerk doen. Houden ze zich daar niet aan, dan kunnen ouder en kind in het uiterste geval worden geroyeerd.

DVOL is voor zover bekend de eerste sportvereniging die een gecombineerd 'ouder-kind-lidmaatschap' invoert. Ze hoeven geen extra contributie te betalen. Het plan is volgens de club door de leden zelf aangedragen en zat al anderhalf jaar in de pijplijn; donderdagavond gaven de leden definitief het groene licht.

,,We hopen dat dit het antwoord is op het tekort aan vrijwilligers waar ook wij mee worstelen", zegt DVOL-voorzitter Stan Aldenhoven. De voetbalvereniging uit Nijmegen-Noord groeide in korte tijd van 250 naar dik 800 leden en is nog lang niet uitgegroeid.

,,Zonder vrijwilligers hebben wij als club geen bestaansrecht. Het idee is nu dat er per gezin één ouder lid wordt van onze club. Die ouder of voogd wordt - in goed overleg - ingedeeld in één van onze negen commissies. De barcommissie bijvoorbeeld, of de evenementencommissie. Op die manier gaan ze hun bijdrage leveren, maar krijgen ze ook inspraak."

De maatregel wordt dit seizoen fasewijs ingevoerd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.