In Nijmegen heerst ook een ander virus. Iedere NEC-fan wil bij de halve finale van de play-offs zijn. Dan boeit een wachtrij voor de coronateststraat niet.
Volledig scherm
PREMIUM
In Nijmegen heerst ook een ander virus. Iedere NEC-fan wil bij de halve finale van de play-offs zijn. Dan boeit een wachtrij voor de coronateststraat niet. © Foto: Bert Beelen

Echte clubliefde, testen voor één wedstrijd en uren in de rij staan: ‘Ik ben positief: NEC gaat winnen’

NIJMEGEN - En dan is plots Bikkel er, de mascotte van NEC. Met kannen vol koffie is hij door de voetbalclub naar Nijmegen-Noord gestuurd. Om het wachten van de supporters te veraangenamen. Om 08.00 uur stonden ze er gisteren al, bij de teststraat naast de Pathé-bioscoop: de fans die vanavond in het Goffertstadion zitten om hun club naar de finale van de play-offs te schreeuwen. Daarvoor is naast een ticket ook een negatieve coronatest nodig.

7 reacties

 • Jan Bergmans

  1 jaar geleden
  Slim hé, goed gezonde mensen zonder symptomen testen of ze (bijna of) NU besmettelijk zijn voor anderen. Die test bestaat helemaal niet, maar toch leuk om mensen bezig te houden. En voor een gemiddeld evenement kost het straks ca 15.000 tot 30.000 euro om één positieve uit de groep te halen. De belastingbetaler mag hier uiteindelijk voor opdraaien.
 • D van alfen

  1 jaar geleden
  Eelco, helemaal goed!
 • Eelco de Boer

  1 jaar geleden
  van alfen, de winnaar van de eerste divisie speelt geen play offs. Je bedoelt waarschijnlijk "als jullie weer tegen de andere periodekampioenen spelen"?
 • D van alfen

  1 jaar geleden
  Hopelijk volgend seizoen geen test als jullie weer play offs spelen tegen winnaar eerste divisie.
 • H.E.M. Arts

  1 jaar geleden
  Succes NEC. Geen woorden maar daden. Moge de Eredivisie gehaald worden met inachtneming van de coronavoorschriften waardoor we trots kunnen zijn en blijven op Nijmegen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.