Volledig scherm
PREMIUM
In de mri-scan van het FC Donders-instituut. © Radboud Universiteit

Echtscheiding of ongeval laat afdruk achter op hersenen van tieners

NIJMEGEN - Mocht er binnen een paar jaar een hersenscan gemaakt worden bij de jongens  van het voetbalteam dat in Thailand in de veelbesproken grot was gestrand, dan is de kans levensgroot dat de gevolgen van de doorgemaakte stress zijn terug te zien op beelden van hun hersenen.  

Immers, bij 37 proefpersonen in Nijmegen die al 20 jaar worden gevolgd, zie je bij mri-scans al het resultaat op de hersenontwikkeling van veel minder ernstige stress. De proefpersonen, nu 20 jaar, worden door herseninstituut FC Donders in Nijmegen gevolgd sinds hun geboorte in 1998. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.