Volledig scherm
© Thinkstock

'Eds boosheid... Het zouden mijn woorden kunnen zijn'

NIJMEGEN - De boosheid van Ed Holtzhuizer op deze site en in de Gelderlander heeft lezers geraakt. „Het zouden mijn woorden kunnen zijn. Ik ben het 100 procent eens met Holtzhuizer", mailt Dre uit Nijmegen. „Ik wil er wel aan toevoegen dat de politiek wereldwijd zorgt voor dit onverdraagzame denken."

Co, een 50-jarige moeder van twee zonen uit Malden, vond de zin treffend 'dit ligt mede aan onze verwende, door reclame gestuurde maatschappij'. „Dit is zeker een van de boosdoeners", schrijft Co. „Ik herinner me als de dag van gisteren de reclame van Choq: een zoontje die door de brievenbus tegen zijn met boodschappentassen zeulende moeder roept: als je geen Choq hebt, kom je er niet in'. Dit was voor mij het moment dat uw zin gestalte kreeg..."

Sociaal
Dick Vink heeft genoten van de bijdrage.„Hij heeft treffend beschreven zoals ik de dingen ook aanvoel. Laten we weer gewoon gaan doen. Sociaal ten opzichte van elkaar. Elkaar de ruimte geven in plaats van ikke, ikke en ikke. Ik hoop dat er meer lampjes van herkenning gaan branden."

Populisme
Wendy Brands zegt op de Facebook-site van de Gelderlander vooral 'een zelfingenomen babyboomer te lezen die het zelf 'te goed' heeft en daarom vindt dat anderen moeten inleveren'. „De meesten hebben geen idee van de realiteit aan de 'andere kant' van de sociale-economische lijn", schrijft Brands. „Ik ben ook niet blij met het populisme, maar ik vind het nog veel erger dat 'die andere helft' in de media en politiek helemaal niet meer vertegenwoordigd wordt."

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.