Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

EduHackathon tackelt lastige vraagstukken in het onderwijs

NIJMEGEN - Wie of wat helpt het vmbo aan een beter imago? Is er een alternatief voor het oude vertrouwde eindexamen?  Wat moet een leerkracht over twintig jaar allemaal kunnen? Over deze en andere vraagstukken uit het onderwijs buigen tientallen leerlingen, ouders, leerkrachten en andere onderwijsprofessionals zich tijdens de EduHackathonNL op 22 en 23 maart in Nijmegen. 

De tachtig deelnemers aan de EduHackethon worden verdeeld over tien teams. Zij krijgen elk een vraagstuk aangereikt en gaan daar op vrijdagavond mee aan de slag in bibliotheek Mariënburg.

Een dag later, om elf uur op zaterdagavond hebben, presenteren de teams hun oplossingen aan het publiek en een jury met onder meer onderwijswethouder Grete Visser, bestuurder Hanneke Berben van ROC Nijmegen en auteur Berend Smit.   

Goedgehumeurd

De teamleden worden tijdens hun zoektocht naar de beste oplossingen in de watten gelegd met lekker eten en coaches die ervoor zorgen dat de deelnemers lichamelijk fit en goedgehumeurd blijft. Een team van jongeren van Vos Kookt doet de catering en er zijn vrijwilligers die yoga- en zumbalessen verzorgen. 

De EduHackethon wordt georganiseerd door MeetUp024, een beweging van leraren, schoolleiders en andere onderwijsprofessionals. Het evenement wordt ondersteund en betaald door de Nijmeegse onderwijsbesturen, Alliantie VO, ROC Nijmegen, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, gemeente Nijmegen en bibliotheek De Mariënburg. Na afloop kunnen de deelnemers aangeven of ze betrokken willen blijven bij de ontwikkeling van de aangedragen oplossingen. 

-
}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.