Pretpark Tivoli in Berg en Dal.
Volledig scherm
PREMIUM
Pretpark Tivoli in Berg en Dal. © Flip Franssen

Een nieuw attractiepark, ergens tussen Nijmegen en Arnhem?

ARNHEM/NIJMEGEN - Moet er in Arnhem, Nijmegen en omgeving een groot attractiepark komen? 'Goed idee’zegt de een, 'nergens voor nodig", denkt de ander. Nederlandse en Duitse toeristen geven aan dat te willen, blijkt uit onderzoek van de toerismesector in de regio. Zes partijen over de kansen op zo'n attractiepark.

36 reacties

 • HFG Tuite

  1 jaar geleden
  Heiligenland stichting en het Afrika museum kunnen ook wel wat bezoekers gebruiken, en Tivoli om de hoek heb je toch een aardig park in de buurt. Maar de belangstelling is hier ook niet zo groot. Hoe zou dat nu komen ??
 • Jan den Tien

  1 jaar geleden
  Svp NIET doen!!!!!
 • Wim

  3 jaar geleden
  Arnhem heeft al veel attracties (OLM, Burgers Zoo, Gelredome etc), maar Nijmegen feitelijk alleen de 4-daagse. De rest trekt nauwelijks toeristen of andere bezoekers. Zal ook moeilijk worden in dit sociaal en conservatieve nest. Creativiteit verliest dan vaak de strijd van eindeloze rationalisering en juridische procedures.
 • Wim

  3 jaar geleden
  Gelukkig.
 • Fred Boom

  3 jaar geleden
  hebben we al, heel veel. Dat zijn de boerderijen. Ik snap deze vraag even niet. Waarom komen de toeristen naar de Achterhoek? En waarom stijgen het aantal bezoekers in de Achterhoek. Juist omdat er geen massa-toerisme is. Zet je er een groot atractiepark neer, komen deze mensen niet terug en verlies je de aantrekkingskracht van de Achterhoek. En een hele hoop ondernemers verliezen hun inkomsten, want het geld gaat dan naar die ene grootverdiener.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen