Volledig scherm
PREMIUM
Nee, dit wordt het dus niet. Deze recent opgedoken illustratie van het nieuwe Goffertstadion is een paar jaar oud en bleek financieel niet haalbaar. Het plaatje dient wél ter inspiratie, zegt NEC-directeur Wilco van Schaik. © dG

‘Een nieuw stadion, voor de club én voor de stad’

InterviewNIJMEGEN - Achter de schermen werkt NEC hard aan de Goffert 3.0. Een grondig verbouwd stadion is een must om toekomstbestendig te worden, zegt directeur Wilco van Schaik. Maar of het gaat lukken?

Volledig scherm
Algemeen directeur van NEC Wilco van Schaik. © Paul Rapp

Opeens is er dat plaatje. Helderblauwe lucht, groen gras, hagelwit stadion. Ovaal, beetje ufo-achtig. Panda op de gevel, ongetwijfeld een verwijzing naar NEC-suikeroom Marcel Boekhoorn, de man die twee reuzenpanda’s naar zijn Ouwehands Dierenpark haalde en tussendoor de Hema kocht. Wordt dít het nieuwe Goffertstadion?

Wilco van Schaik, bijna twee jaar directeur van NEC, schudt van nee. ,,Mooi hè, maar onhaalbaar. Dit plaatje, dat nu dus kennelijk opduikt, is al een paar jaar oud, het is van vóór mijn komst. En ik zie dat iemand er nu een panda heeft in gefotoshopt.’’

,,Ik ken deze illustratie wel, mij is dat plan gepresenteerd, het ziet er geweldig uit, ook van binnen. Maar het is financieel niet reëel gebleken. Er is niet verder op geëxerceerd. Te duur, destijds. Maar ik beschouw dit plaatje wél als een inspiratiebron.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.