Kort na het ongeluk op de kruising van de Groenestraat en de Dobbelmannweg in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kort na het ongeluk op de kruising van de Groenestraat en de Dobbelmannweg in Nijmegen. © Dennis Peters/112Nieuwsgroep

Een ongeluk met vreselijke gevolgen in Nijmegen: 'Hier is iedere chauffeur bang voor’

NIJMEGEN - Het was geen opzet of kwade wil, toch had de bestuurder van een vrachtwagen de vrouw die hij aanreed moeten kunnen zien. Hij hoorde gisteren 120 uur wekstraf tegen zich eisen. 

15 reacties

 • M van Raaij

  1 jaar geleden
  @Marinus, wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mensen in het verkeer (en daarbuiten) niet alles zien. Dus jij ook niet. Zelfs jij staat niet boven natuurwetten. Sterker nog, als je wel alles zou zien zou je niet eens kunnen functioneren maar zou je compleet gek worden. Bron: div. wetenschappelijk onderzoek.
 • tgm beuningen

  1 jaar geleden
  Als 2 verkeersdeelnemers op hetzelfde moment even niet opletten loopt dat voor de zwakste doorgaans minder goed af. Zou goed zijn als meer mensen op 2 wielen zich dat realiseren, kan dit soort ongelukken voorkomen.
 • Mr.no Nvt

  1 jaar geleden
  Bij de meesten van jullie is kennelijk het uitgangspunt een fout kan gebeuren waarbij iemand letsel kan oplopen. Lijkt mij niet goed om met die gedachten de weg op te gaan. Bij mij is het uitgangspunt dat ik alles moet zien in het verkeer.
 • M van Raaij

  1 jaar geleden
  @Marinus, je kùnt niet alles zien! Dat is een wetenschappelijk feit wat o.a. is aangetoond in een schouwburg. 3 acteurs op het podium en het publiek moet kijken hoe vaak een van die acteurs bijv. op een stoel gaat zitten. Bijna niemand had gezien dat een 4e acteur in een gorillapak over het podium liep. Je moest eens weten wat jij allemaal niet ziet, dat is echt heeeeel veel. Ook in het verkeer. Illusionisten maken veel gebruik van deze kennis. Dit is helaas ook de oorzaak van veel ongelukken.
 • Mark Pier

  1 jaar geleden
  @ A I Anders, even goed kijken op de foto, alle spiegels zijn aanwezig op deze vrachtwagen, ook de dode hoekspiegels aan zowel de zijkanten en aan de voorkant van de truck.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.