Zorgmedewerkers worden getest in Nijmegen.
Volledig scherm
Zorgmedewerkers worden getest in Nijmegen. © Bert Beelen

Een op de drie geteste zorgmedewerkers Gelderland-Zuid blijkt corona te hebben

NIJMEGEN - Iets minder dan een derde van de zorgmedewerkers in Gelderland-Zuid die de afgelopen dagen zijn getest op corona, blijken het virus daadwerkelijk onder de leden te hebben. Dat laat de GGD Gelderland-Zuid weten.

Afgelopen maandag is een start gemaakt met het testen van zorgmedewerkers op het coronavirus. In een soort ‘drive-in’ kan zorgpersoneel met klachten zich laten testen. Op een parkeerplaats in Nijmegen is een speciale teststraat opgetuigd waar verpleegkundigen en co-assistenten bij zorgmedewerkers speeksel afnemen.

Koorts? Dan sowieso thuisblijven

,,Daaruit is gebleken dat ongeveer dertig procent besmet is met het coronavirus”, zegt een woordvoerder van de GGD in Gelderland-Zuid. ,,Dat is conform de landelijke cijfers. Het gaat in alle gevallen om personeel dat slechts milde klachten heeft. Zorgmedewerkers die zich erg ziek voelen, verzoeken we sowieso om thuis te blijven.”   

De woordvoerster benadrukt dat de cijfers zien op de periode van maandag tot en met woensdag en dus slechts een eerste indruk geven. Dagelijks zijn enkele tientallen zorgmedewerkers getest. Personeel dat corona heeft, moet thuis in quarantaine uitzieken. ,,Anderen kunnen dus gewoon aan het werk. Dat is het grote voordeel van op deze manier testen.” 

Bekijk hieronder hoe zorgmedewerkers worden getest in Arnhem:

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.