Nieuwbouw in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwbouw in Nijmegen. © Gerard Verschooten

Een op de tien woningen in Nijmegen verkocht aan belegger: ‘Starter komt er niet meer tussen’

NIJMEGEN - Ruim één op de tien woningen in Nijmegen is het afgelopen jaar verkocht aan een belegger. Dat is het hoogste percentage in jaren. Een zorgwekkende trend, klinkt het: ,,Starters komen er niet meer tussen.”

6 reacties

 • M R Hat

  2 jaar geleden
  Het zou fijn zijn wanneer zo iets van de overheid verboden wordt. Of een groot belastingverdrag laten betalen. In deze tijd is het niet sociaal wanneer een kleine groep mensen meerdere huizen bezit, en een groot deel niet. Het nadeel van dit Kapitalisme. Maar verreweg de meesten wensen dit systeem.
 • Mark Pier

  2 jaar geleden
  Snel bewoningsplicht invoeren, huis kopen is er verplicht in wonen!
 • Jan Duin

  2 jaar geleden
  Het tekort aan woningen houdt de verkoopwaarde en de huurprijzen hoog. Dat is de werkelijke reden dat er weinig wordt gebouwd.
 • Chris Toorop

  2 jaar geleden
  Er worden alleen maar oplossingen bedacht op de woningmarkt om nog meer problemen te creëren.
 • Pedro Kantor

  2 jaar geleden
  Het is logisch dat beleggers huizen nu zien als een lucratief beleggingsobject. Dankzij jarenlange overheidsbemoeienis en wanbeleid hebben de centrale banken de rente tot bijna 0 verlaagd en de geldpersen laten draaien om de economie nog maar aan de praat. En de combinatie van 0 rente en toenemende inflatie jaagt beleggersgeld nu de huizenmarkt op, want in onzekere tijden wordt vastgoed altijd als waardevol gezien. Onverantwoordelijk financieel overheidsbeleid heeft dit probleem gecreëerd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen