Volledig scherm
PREMIUM
Marc Gomes van het CWZ (links) en Marc Brouwer van het Radboudumc. © Bert Beelen

Een palet aan onderzoeken op één dag: een hartfilmpje, echo, fietstest

InterviewNIJMEGEN - Niet meer maanden wachten, maar snel - binnen 48 uur - terecht kunnen voor onderzoek, diagnose en behandelplan. Dat kan vanaf maandag 2 juli bij het Hartcentrum Nijmegen, gevestigd bij het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ). Cardiologen Marc Gomes van het CWZ en Marc Brouwer van het Radboudumc over de unieke samenwerking tussen deze twee ziekenhuizen in deze nieuwe voorziening.

Wie kan er straks terecht?
Brouwer: ,,Je moet eigenlijk twee patiëntenstromen onderscheiden: je hebt mensen die acute nood hebben. Daar is het nieuwe hartcentrum niet voor. Die gaan naar de Spoedeisende Hulp of de Eerste Hart Hulp. Ons nieuwe hartcentrum is voor mensen die heel graag naar de dokter willen, maar die normaal gesproken langer moeten wachten, omdat ze minder ziek zijn dan de rest."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.