Een ritje met de Toektoek: dé uitkomst voor de Nijmegenaar die niet overal komen kan

VIDEONIJMEGEN - Opeens zat hij thuis en kon hij geen kant op. Door een gebroken heup kwam de normaal zo actieve Kees Polkamp (80) uit de Nijmeegse wijk Hees maandenlang tussen vier muren te zitten. Maar de Toektoek bood hem uitkomst in deze donkere tijd. 

Deze minitaxi is onlangs in het leven geroepen door zorgorganisatie Waalboog in de wijken Hees, Heseveld, Neerbosch-Oost en binnenkort ook in het Waterkwartier. Wie bijvoorbeeld naar de apotheek, fysiotherapeut of naar de supermarkt moet kan een nummer bellen. Vervolgens regelt coördinator Nol Hengst een vrijwillige chauffeur. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Ingetogen ‘herinneringsmoment vol hoop’ in Nijmeegse binnenstad
    PREMIUM
    VIDEO

    Ingetogen ‘herinne­rings­mo­ment vol hoop’ in Nijmeegse binnenstad

    NIJMEGEN - Met muziek, zang, gedichten, verhalen en hardlopers met fakkels is donderdagavond onder grote belangstelling in de Nijmeegse binnenstad stilgestaan bij de slachtoffers van het bombardement op 22 februari 1944, 75 jaar geleden. Het ‘herinneringsmoment vol hoop’ duurde een kwartier en had een ingetogen sfeer. Bij diverse naamplaatjes in de bestrating, die herinneren aan de bijna 800 slachtoffers en die de grens markeren van het verwoeste gebied, verzamelden zich groepjes mensen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.