Een tien voor Pepper: sociale robot laat harten smelten in Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis

videoNIJMEGEN - Het was even schrikken voor de verpleegkundigen van de polikliniek Geriatrie van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis. Zij krijgen standaard een 8 als rapportcijfer bij tevredenheidsonderzoeken onder patiënten. Scoorde ‘sociale robot’ Pepper verdorie allemaal tienen.

5 reacties

 • Sverre Gaffelbaard

  2 jaar geleden
  Bovendien worden dementerenden niet naar het ziekenhuis gebracht maar naar andere zorginstellingen die daarvoor zijn ingericht zoals hier in Wijchen.....
 • gerard64

  2 jaar geleden
  Robots kunnen nooit verpleegkundigen vervangen. die kunnen adequaat reageren .en dat kan een robot niet.
 • Titus

  2 jaar geleden
  Die kosten zijn niet onoverkomelijk als je bedenkt dat robots ingezet worden om dementerende ouderen een betere beleving en kwaliteit van hun leven terug te geven.
 • Hans

  2 jaar geleden
  Een Pepper kost kaal ong. 17.000 euro. Met kosten voor software, onderhoud e.d. mss het dubbele. Dat is minder dan wat een ziekenhuis per jaar(!) kwijt is voor een beginnend MBO-verpleegkundige.Al gaat zo'n robot maar 2 jaar mee, dan is ie nog de helft goedkoper! Alleen eerste-jaars-leerlingverpleegkundigen zijn goedkoper.
 • gerard64

  2 jaar geleden
  zouden ze  het geld niet beter kunnen besteden aan personeel.in plaats van Robotten .of zorgen dat financiën in orde hebben .zodat CWZ weer gezond ,financieel beter voor staat .

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.