Sint Maartenskliniek in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sint Maartenskliniek in Nijmegen. © Eigen foto

Eerste coronapatiënten vandaag overgeplaatst naar Maartenskliniek

NIJMEGEN - De Sint Maartenskliniek in Nijmegen neemt vandaag de eerste coronapatiënten op. De hermetisch afgeschermde afdeling biedt plaats aan maximaal 38 patiënten.

Bestuursvoorzitter Mark van Houdenhoven
Volledig scherm
Bestuursvoorzitter Mark van Houdenhoven © Eigen foto

De Sint Maartenskliniek is gespecialiseerd in de behandeling van orthopedische aandoeningen, reumatologie en revalidatie. Om ziekenhuizen in de regio te ontlasten, maakt de kliniek nu tijdelijk een rigoureuze ommezwaai. De kliniek gaat coronapatiënten behandelen die van andere regionale ziekenhuizen komen. ,,Deze patiënten zijn herstellende, maar kunnen nog niet naar huis”, vertelt hoogleraar en bestuursvoorzitter Mark van Houdenhoven. 

Ook worden mensen met een dwarslaesie of een hersenbloeding die kunnen starten met revalideren  met voorrang overgebracht naar de Nijmeegse kliniek. Net als patiënten die een orthopedische spoedoperatie moeten ondergaan. ,,Hierdoor kunnen ziekenhuizen zich richten op nieuwe coronapatiënten waarvan het ziekteverloop nog niet bekend is.”

Agenda geschrapt
Om deze overloopfunctie mogelijk te maken, worden alle planbare operaties uit de agenda geschrapt. Dat geldt ook voor de poliklinische consulten, dat zijn er zo’n 620 per week. ,,Vanaf nu geldt hiervoor; telefonisch, tenzij.” Van Houdenhoven wil zo voorkomen dat mensen worden blootgesteld aan een eventuele besmetting.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.