Opvang van verwarde personen.
Volledig scherm
Opvang van verwarde personen. © ggz rivierduinen

‘Eerste hulp’-post voor verwarde personen in Nijmegen

NIJMEGEN - De regio's Nijmegen en Rivierenland hebben met ingang van gisteren een zelfstandige ‘eerste hulp’-post voor alle acuut verwarde personen. In plaats van een langdurige zoektocht naar de locatie voor de beste hulp of ongewenst opsluiten in een politiecel, krijgen patiënten hier direct hulp van gespecialiseerde behandelaren. 

5 reacties

 • Patries

  1 jaar geleden
  En wat betreft werkeloosheid, als je niet weet waar je over praat, houd dan je mond dicht. Hoge werkeloosheid... Grapjas.
 • Patries

  1 jaar geleden
  Beetje kortzichtig, denk je ook niet. Niet ieder verward persoon heeft een verslavingsprobleem.
 • Eva

  1 jaar geleden
  Mooi initiatief dat hopelijk voor versneld voor goede hulp zorgt en veel leed bespaart.Ik snap alleen niet waarom je een kamer voor een verward persoon gifgroen maakt.. dat verdraagt toch niemand. 
 • Kyrah

  1 jaar geleden
  Yeah
 • Dion Binsbergen

  1 jaar geleden
  Volgens de bestuurder krijgt de meldkamer voor de regio Nijmegen jaarlijks 4500 meldingen over verwarde personen. ,,Zeg maar twaalf per dag.” Is dat niet een beetje heeeel erg veel?Dat krijg je ervan als je drugdealers hun gang laat gaan en in iedere straat 3 kroegen hebt plus een erg hoge werkeloosheid...werk daar nou eens aan de pak je het probleem bij de wortel aan.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.