Volledig scherm
Wahan Karabetyan in zijn nachtwinkel. Gerard Verschooten

Eerste nachtwinkel van Nijmegen bijna een feit

NIJMEGEN - Als het een beetje wil vlotten met de laatste klussen, is Nijmegen deze week de allereerste nachtwinkel rijker. In de Bloemerstraat opent dan Eet 'n Drink Nightstore. De nachtwinkel is de droom van de 23-jarige Wahan Karabetyan.

De gemeente heeft onlangs pas de komst van nachtwinkels mogelijk gemaakt.

Behoefte
De winkels worden aan strenge regels gebonden. Naast de winkel van Karabetyan is er ook een vergunning afgegeven voor een nachtzaak in de Hertogstraat. Karabetyan is er van overtuigd dat er in Nijmegen behoefte is aan een winkel die 's nachts open is.

Slijterij
Karabetyan wil onder meer klanten trekken met vers belegde broodjes. Vooralsnog gaat hij zoveel mogelijk zelf in de zaak staan, samen met personeel. Het is immers verplicht om met minimaal twee medewerkers in de zaak te staan.

Hij wil de winkel voorlopig pas in de loop van de avond openen en dan tot vier uur 's nachts openblijven. Deze week wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van de voormalige tattooshop. Over een paar maanden wordt achterin de zaak ook nog een slijterij geopend.

Lees het complete verhaal over de nachtwinkel in Nijmegen in De Gelderlander van dinsdag 22 november, editie Nijmegen, of bekijk de e-paper.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.