Overzichtsfoto van Zonnepark A73, ingeklemd tussen snelweg en Bijsterhuizenstraat. De groene velden links van de weg worden vanaf maart ontwikkeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Overzichtsfoto van Zonnepark A73, ingeklemd tussen snelweg en Bijsterhuizenstraat. De groene velden links van de weg worden vanaf maart ontwikkeld. © Eveline van Elk

Eerste ‘oogst’ Zonnepark A73 in januari, teelt laat nog even op zich wachten

NIJMEGEN - Het is nog (steeds) even wachten op de panelen uit China. Maar als die begin januari arriveren, komt diezelfde maand de eerste zonnestroom van het 50 hectare land tussen de Bijsterhuizenstraat en de A73. Een jaar later worden de eerste proeven met bloemen- en plantenteelt gedaan.

9 reacties

 • Japie Lamers

  3 maanden geleden
  @Pedro Kantor, zonnepanelen gaan veel langer mee dan 2 jaar. De opbrengst loop wel iets terug maar ze hoeven niet vervangen te worden. En de zon zal blijven schijnen dus is het heel duurzaam, zeker als er van deze opgewekte energie waterstof van gemaakt worden. Wat die weidevogels betreft, laat ze mooi vertrekken, die leveren alleen maar overlast op.
 • Frans Bonnes

  3 maanden geleden
  @P.K. Er is alleen een groot probleem met wat jij voorstelt - kerncentrales - het bouwtijd van een centrale is ongeveer 10 jaar. Als men ze al wil hebben. Hoe wil jij de tussenliggende tijd van voldoende energie (stroom) voorzien
 • Pedro Kantor

  3 maanden geleden
  @Japie lamers: Hoezo duurzaam? Ze worden tenslotte gemaakt in China, de beerput van de wereld. En na 20 jaar mogen ze weer vervangen worden en verdwijnen ze gewoon in een gat in de grond in China. En ik denk dat de natuur hier niet blij mee zal zijn. Vooral weidevogels. IPV ons hele land vol te plempen met windmolens en zonnepanelen, smerig gemaakt in China, die om de 20 jaar vervangen moeten worden, gewoon 10 kerncentrales neerzetten. Alle CO2 doelstellingen gehaald en de natuur blij.
 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  Met Qatar hebben velen een probleem. Met China dat de mensenrechten ook geweld aan doet,Taiwan bedreigt ,doen we vrolijk zaken.
 • Dirk de Vries

  3 maanden geleden
  En het volgende krantenbericht : "Kieviet in regio Wijchen nagenoeg uitgestorven". Zonnepanelen op zo'n plek niet echt moeite mee, Hoop wel op een mooie haag vanaf de snelweg. Maar de weidevogel komt steeds meer in het gedrang.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen