Leerlingen van Dominicus College en Monnikskap vieren het eerste succesje dat hun sit-in heeft opgeleverd: het schoolbestuur gaat donderdagmiddag met een delegatie leerlingen om tafel.
Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van Dominicus College en Monnikskap vieren het eerste succesje dat hun sit-in heeft opgeleverd: het schoolbestuur gaat donderdagmiddag met een delegatie leerlingen om tafel. © David van Haren

Eerste succesje sit-in Dominicus is binnen: ‘Komende donderdag gesprek’

updateNIJMEGEN - Zo’n honderd leerlingen van het Dominicus College en de Monnikskap houden sinds dinsdagochtend een sit-in in de aula van hun school aan de Energieweg in Nijmegen. Door niet naar de les te gaan maar spelletjes te spelen met elkaar, protesteren leerlingen tegen de voorgenomen sluiting van hun school. Het eerste succesje is inmiddels geboekt: het college van bestuur heeft toegezegd komende donderdag met de leerlingen in gesprek te gaan. 

4 reacties

 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  De leerlingen laten mooi zien dat je kunt protesteren zonder de omgeving te slopen. En ik hoop dat ze hun zin krijgen want al die grote scholen leiden tot niets.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Rodica Mihut. Heel goed dat de scholieren demonstreren om de scholen open te houden, hoop dat meer scholen gaan demonstreren op deze manier.
 • M. Coole

  2 maanden geleden
  Gesprek? Eindelijk. Maar ik begreep dat het bestuur bepaalt met wie en dat het bestuur de leerlingen naar hun kantoor laten komen. Leerlingen zouden toch zelf plaats, tijd en deelnemers moeten kunnen bepalen? Het gaat om hen en hun school.
 • M. Coole

  2 maanden geleden
  Gesprek? Eindelijk. Maar ik begreep dat het bestuur bepaalt met wie en dat het bestuur de leerlingen naar hun kantoor laten komen. Zouden leerlingen zelf niet tijd en plaats mogen bepalen?
 1. Maaswaal College en Nijmeegse scholen sturen waarschuwingsbrief over mogelijke rellen: ‘Voorkomen dat jonge kinderen in ellende terechtkomen’
  PREMIUM

  Maaswaal College en Nijmeegse scholen sturen waarschu­wings­brief over mogelijke rellen: ‘Voorkomen dat jonge kinderen in ellende terechtko­men’

  WIJCHEN/DRUTEN/NIJMEGEN - Middelbare scholen, waaronder het Maaswaal College in Wijchen, vrezen dat leerlingen komende zondag de straat op gaan om te rellen in Nijmegen. Op die dag is door Nederland in Verzet een groot protest aangekondigd tegen de coronamaatregelen. Meer dan tien scholen hebben ouders daarover per brief gewaarschuwd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.