Foto ter illustratie: het wooncomplex Woenderskamp in Nijmegen-Noord van woningcorporatie Talis.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie: het wooncomplex Woenderskamp in Nijmegen-Noord van woningcorporatie Talis. © Eigen foto

‘Eigen huurder eerst’ ligt ook in Nijmegen op tafel: ‘Echte Nijmegenaren hebben geen schijn van kans’

NIJMEGEN - Net als in Wijchen en Druten moet ook in Nijmegen gaan gelden ‘eigen huurder eerst’. Dat stelt raadslid Paul Eigenhuijsen (VoorNijmegen.Nu) deze week de Nijmeegse gemeenteraad voor. Het idee is een kwart van de sociale huurwoningen toe te wijzen aan woningzoekenden uit de eigen gemeente.  

6 reacties

 • Peter Stam

  2 jaar geleden
  En dit lost het probleem van betaalbare sociale huurwoningen op ? Er is geen aanbod, niet in Nijmegen en ook niet in de omliggende gemeentes, maar de vraag is enorm. Dan helpt de in het leven geroepen verhuurderheffing van de overheid ook averechts.
 • Leo de Wijs

  2 jaar geleden
  Het is inderdaad een schande dat mensen met een migratieachtergrond voorrang hebben op ons eigen mensen die vaak al 6 jaar of nog langer in geschreven staan. Natuurlijk moet je echte vluchtelingen wel helpen, maar niet met voorrang behandelen normaal op hun beurt laten wachten gelijk een Nederlander. Zij zijn vaak gevlucht voor oorlog ,maar op deze manier kweek je oorlog onder de Nederlanders (Discriminatie) van Nederlanders
 • F.H Wouters

  2 jaar geleden
  Dat is nu precies wat de regering wil; mensen met een migratieachtergrond hebben voorrang op eigen mensen. Zelfs al zou je een urgentieverklaring hebben mag je achteraan in de rij aansluiten. Uiteraard achter degenen die vanuit een land komen waar het niet goed is. (netjes geformuleerd toch...?)
 • tgm beuningen

  2 jaar geleden
  Nadeel van de d66 opvatting is dat gemeentes zich eerder minder dan meer zullen inspannen om sociale huurwoningen te bouwen.
 • C. v. Bergen

  2 jaar geleden
  Een zeer goed idee. Laat inderdaad de mensen uit eigen gemeenten ook een klein beetje profiteren van de gemeentelijke belastingen die zij betalen. Dit zouden veel meer gemeenten moeten doen. Wat er na inschrijving over blijft kan dan alsnog opengesteld worden voor iedereen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen