De tachtig appartementen in het Tiemstrapand beschikken allemaal over een eigen badkamer en keuken. Verder is het gebouw uitgerust met liften en heeft iedere wooneenheid een brievenbus.
Volledig scherm
PREMIUM
De tachtig appartementen in het Tiemstrapand beschikken allemaal over een eigen badkamer en keuken. Verder is het gebouw uitgerust met liften en heeft iedere wooneenheid een brievenbus. © eigen foto

Eigenaren vangen bot: opvang asielzoekers in kant-en-klare appartementen in leegstaand Nijmeegs kantoorpand mag niet

NIJMEGEN - Asielzoekers zijn niet welkom in het leegstaande Tiemstrapand met tachtig kant-en-klare appartementen aan de Energieweg in Nijmegen. De gemeente dwarsboomt dit plan van de pandeigenaren.

11 reacties

 • Daan Janssen

  1 maand geleden
  Dus je mag er niet wonen, maar in die hele omgeving mag je wel dag in, dag uit gaan zitten werken. Apart…
 • Marleen Verstraeten

  1 maand geleden
  Laat anders de daklozen kiezen of ze erin willen, die wonen immers al op straat en die gaan er dus enkel op vooruit! De gemeente kan zich soms echt enorm aanstellen..
 • Ans De poes

  1 maand geleden
  peter Driesen on eigen jeugd moet meer als 10 jaar wachten op een woning en jij zou deze woonruimte toewijzen aan mensen die ook in hun eigen regio een onderdak hadden kunnen vinden maar voorluilekkerland hebben gekozen
 • Peter Driessen

  1 maand geleden
  Dat deze woningen niet aan studenten verhuurd kunnen worden lijkt me logisch maar voor de vluchtelingen zouden we een uitzondering moeten maken! Als er iemand recht heeft op een woning in Nederland zijn het de vluchtelingen wel. Nederlanders zijn al te lang verwend maar vluchtelingen nog nooit, geef ze dus alle mogelijke huizen en altijd met voorrang!
 • Ton Verkerk

  1 maand geleden
  Toen de vorige eigenaren het pand verbouwden liet het geldende bestemmingsplan uit 2013 wonen toe. De gemeente weigerde echter een vergunning te verlenen. In september 2019 oordeelde de Raad van State dat de gemeente de woonvergunning niet mocht weigeren. De gemeente heeft vervolgens snel het bestemmingsplan aangepast, waardoor een een nieuwe procedure strandde bij de RvS. Nijmegen vindt een asfaltfabriek die alle normen overschrijdt kennelijk belangrijker dan woningen en scholen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.