Volledig scherm
Jeangu Macrooy (zie ‘Warme soul uit Suriname) © Foto's Annemarie Kok

Eighties, grappen op locatie en soultalent

Uit met AnneBijna weekend! Gaan we nog iets leuks doen? Tips van Gelderlander-redacteur Anne Nijtmans

Back to the eighties

Volledig scherm
Brothers of Mercy © pr

Voor wie is opgegroeid in de jaren 80 is een concert van Brothers of Mercy een groot feest van herkenning. De vijf leden van deze band houden nog steeds van de alternatieve muziek uit die periode. En de muzikanten kunnen wel wat, ze hebben hun sporen verdiend bij acts als Enge Buren, Stream of Passion en Het Hart.

Ze mixen nummers van bekende en onbekende bands uit de jaren ‘80 en smeden dit tot een dansbaar geheel.  Alle klassiekers komen voorbij zoals The Cure, The Specials, The Smiths, Talking Heads en Joy Division maar ook die ene obscure plaat waarbij alleen de ‘diehard’ helemaal uit z’n dak gaat. 

Vrijdag 21.00 uur, Trianon

Cabaret op locatie

Misplaatste Grappen is een cabaretroute. Dat wil zeggen dat je langs plekken gaat voor een korte voorstelling. Dit feestje komt uit de koker van Meneer Otis, dezelfde organisatie die ook zorgt voor het Otis Park in het Kronenburgerpark tijdens de Vierdaagsefeesten. Het is alweer de zevende editie en de kaartjes gaan hard. De locaties zijn dit jaar in het centrum:  Theater Vier, het Besiendershuis, de Nicolaaskapel en Het Roze Huis. Allemaal op loopafstand van elkaar. In deze oude panden is fris en jong cabaret en kleinkunst te zien van Vlamousse, Tobi Kooiman, Grof Geschud en Marienke van Terheijden.

Zaterdag, de start is om 19.45 bij de Lindenberg

Warme soul uit Suriname

Een twintiger met een stem van een soulveteraan. Jeangu Macrooy (1993) groeide op in Paramaribo en stapte een paar jaar geleden op het vliegtuig naar Nederland. Vanaf 2016 gaat het hard met hem:  3FM Talent, Popronde, voorprogramma’s voor onder andere Blaudzun en Selah Sue, Noorderslag en een nominatie voor een Edison als Beste Nieuwkomer. En dan moet het debuutalbum High On You in 2017 nog verschijnen.  De plaat wordt genomineerd voor een Edison in de categorie Beste Album en brengt Jeangu en zijn band naar Lowlands, Eurosonic en North Sea Jazz Festival. 

Op zijn tweede album Horizon laat Jeangu Macrooy zien dat hij is opgegroeid van een zoekende jongen naar een volwassen man.  Met dansbare soul, gospel en poppy songs. Als support act neemt hij zijn tweelingbroer en singer-songwriter Xillian mee met wie hij ook enkele nummers schreef. 

Zondag 20.15 in Doornroosje

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.