Volledig scherm
© Eveline Van Elk

Eikenprocessierups teistert ook Nijmeegse Vierdaagse: wandelroutes zijn niet rupsvrij

NIJMEGEN - De eikenprocessierups teistert ook de Vierdaagse: de wandelroutes zijn niet rupsvrij. ,,De lopers krijgen per mail in een nieuwsbrief hier nog informatie over”, vertelt woordvoerder Jennifer Bus van de Vierdaagsemarsen. 

,,De gemeenten en provincies doen hun best, de route van de Vierdaagse heeft in de bestrijding prioriteit, maar de eikenprocessierups zit gewoon op veel te veel plekken.”

Toevalligerwijs heeft een van de sponsors een gel die een verkoelende werking heeft op spieren en gewrichten. ,,En daar zit ook menthol in.” Mentholgel werkt goed tegen de jeuk die mensen kunnen krijgen door aanraking met de haren van de eikenprocessierups. ,,Ze staan altijd langs de route om de kuiten van de lopers te spuiten met de gel. Dus als mensen last hebben van de rups...”

Op het meldpunt eikenprocessierups, dat de Gelderlander ruim een week geleden lanceerde, is goed te zien waar de rups allemaal zit. Met name rond Nijmegen is een concentratie van meldingen over het beestje, dat brandharen heeft waar mensen en dieren flink last van kunnen hebben.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.