Impressie van het vernieuwde Stationsgebied Nijmegen met verdiept fietspad. Dit is nog geen definitief ontwerp.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van het vernieuwde Stationsgebied Nijmegen met verdiept fietspad. Dit is nog geen definitief ontwerp. © Gemeente Nijmegen

Einde discussie: ‘ontoegankelijk en onveilig’ verdiept fietspad bij station Nijmegen komt er

NIJMEGEN - Er komt een verdiept fietspad voor het station in Nijmegen om fietsers te scheiden van ander verkeer. Hoewel er bij de Fietsersbond twijfels zijn over de veiligheid, staat de komst van de zogenoemde fietsvallei of fietsgracht vast, zegt wethouder Noël Vergunst.

12 reacties

 • Hans de Graaf

  1 jaar geleden
  Straks niet klagen als deze kuil een verzamelplaats blijkt te zijn van daklozen en drugsgebruikers. Iedereen die hieraan meegewerkt heeft: mondje dicht.
 • Byron Hendriks

  1 jaar geleden
  GroenLinks laat het weer afweten. Projectontwikkelaars bepalen het bouwbeleid in Nijmegen, terwijl de wachtlijsten voor een huurwoning blijven stijgen. GroenLinks is er voor het grote geld en voor huisjesmelkers, maar laat de Nijmeegse woningzoeker in de kou staan. We hebben volgend jaar gemeenteraadsverkiezingen. Dan mogen ze afgestraft worden voor hun kiezersbedrog en wanbeleid.
 • Ton Verkerk

  1 jaar geleden
  Voor het beeld van de stad zou het een stuk aangenamer zijn als de bussen en taxi's uit het zicht van de bezoekers verdwijnen. Maar belangrijker dan de eerste indruk van Nijmegen is de veiligheid, die neemt veel meer toe met een verdiepte baan voor gemotoriseerd verkeer dan het naar beneden verplaatsen van fietsers. Diverse steden op de wereld laten zien dat het kan en dat een verdiepte busbaan een mooie en veilige oplossing is.
 • Jo Lit

  1 jaar geleden
  Hoe diep kan je daar gaan het eerste stuk ? Tussen de hustinx en spoorstraat ligt de tunnel onder. Zal wel niet zo diep worden eerste gedeelte.
 • M van Raaij

  1 jaar geleden
  Is dit weer iets wat door een wethouder van GL wordt doorgedrukt en wat later tegen hoge kosten weer moet worden aangepast?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen