Volledig scherm
PREMIUM
© WUMN

Einde tijdperk: de tippelzone gaat ter ziele, alleen Arnhem blijft nog overeind

ARNHEM - Arnhem is binnen afzienbare tijd waarschijnlijk nog de enige plek in Nederland waar een tippelzone is. Hét argument om de zones te sluiten is dat straatprostitutie op zijn retour is: het sekswerk wordt meer en meer vanuit huis gedaan, of in hotels.

Negen. Zoveel vrouwen hebben een pasje om te mogen werken in de tippelzone bij de Arnhemse Oude Veerweg. Maar een deel daarvan werkt met enige regelmaat op wat door de gemeente Arnhem steevast 'zorgzone’ wordt genoemd.

En die zone, waar de prostituees blijven werken en die de gemeente jaarlijks zo’n 2,5 ton kost aan begeleiding en toezicht: daar is op het moment geen enkele discussie over.

In 2017 werd onderzoek gedaan naar de Arnhemse zone door bureau Beke. Conclusie: als je de tippelzone zou opheffen, zouden acht van de negen prostituees in de illegaliteit gaan tippelen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.