Een fietser gaat over de nieuwe brug in Zwanenveld. De betonnen brug is gemaakt met een 3D-printer.
Volledig scherm
PREMIUM
Een fietser gaat over de nieuwe brug in Zwanenveld. De betonnen brug is gemaakt met een 3D-printer. © Gerard Verschooten

Eindelijk is ie klaar, de geprinte brug in Nijmegen. Wat opvalt? Hij is minder zacht dan op de plaatjes

NIJMEGEN - Wie een brug print is trots. In Nijmegen kun je nu over een 3D-geprinte brug fietsen. Wat valt op? Ribbeltjes.

13 reacties

 • Christiaan Dijkstra

  2 maanden geleden
  @Rene van Berlo Het bruggetje werd een ander bruggetje, Plein 1944 werd een ander plein dan waarvoor de Nijmegenaar gestemd had. De gemeente zou de Donjon herbouwen na 63,5% voorstanders bij het referendum over dit gebouw. Wat is het nut ? Waarom zouden wij nog naar de gemeente willen luisteren als zij a. iets anders willen, b. iets toch niet willen of kunnen?
 • Ron van Bart

  2 maanden geleden
  Of het een voetpad is maakt niet uit tegenwoordig. Liep vandaag op een voetpad in de Goffert, daar werd gefietst en er kwam ook een scooter voorbij. En zeg er maar niets van, word je ook nog uitgescholden.
 • Jaap van Hienen

  2 maanden geleden
  Het is echt GEEN fietsbruggetje, het sluit aan beide zijden aan op een voetpad.
 • bart verplak

  2 maanden geleden
  Is ie kleur of zwart-wit?
 • Ruben Driessen

  2 maanden geleden
  Mooi ontwerp! Met 3D printen komen de complexere vormen ook binnen bereik. Hopelijk wel voorzien van een anti-graffiti-coating
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.