Titus Brandsma (1881-1942), 80 jaar geleden overleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Titus Brandsma (1881-1942), 80 jaar geleden overleden. © JohnvanZuijlen

Eindelijk weg voor Titus Brandsma in Nijmegen, maar bedenker is teleurgesteld: ‘Te kort, niet te begrijpen’

NIJMEGEN - Titus Brandsma krijgt waarschijnlijk nog dit jaar een eigen singel in Nijmegen. Een langgekoesterde wens van straatnaamexpert Rob Essers zou daarmee uitkomen. Maar nee. Essers is teleurgesteld. De singel is veel korter dan hij hoopte. ,,Ik begrijp dit niet.”

8 reacties

 • Rob Essers

  5 dagen geleden
  @Paul Jacobs - De brug is 604 m lang en heet Waalbrug. De St. Titussingel uit het voorstel van B&W is naar schatting 1350 m lang. Als het aan mij ligt, wordt dat ca. 2220 m. De Prins Mauritssingel wordt ruim 3.6 km. Daar kan gemakkelijk 870 m in Lent vanaf (= weggedeelte tussen Turennesingel en Graaf Alardsingel). Een brug als onderdeel van een singel is niet ongebruikelijk. De weg over De Oversteek heet Generaal James Gavinsingel.
 • Anton Rombouts

  5 dagen geleden
  Sorry....maar wij ( pensionado's) vragen ons,bij dit soort onderwerpen)wel eens af of de besluitvormers bij de gemeente(n) weten wie Titus Brandsma was en wat hij betekent heeft.
 • Paul Jacobs

  5 dagen geleden
  Een weg over een brug is geen singel!! Noem het dan de Titus Brandsmabrug.
 • Rob Essers

  6 dagen geleden
  De gemeentewoordvoerder is er kennelijk niet van op de hoogte dat straatnaamgeving de bevoegdheid van de raad is. Dat er door een ambtelijke werkgroep van het college over de ligging nagedacht is, blijkt niet uit de motivering van het raadsvoorstel.
 • berrie van Altena

  6 dagen geleden
  De rotonde bij de Anac zou beter passen en de huidige naam snel veranderen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen