Afval langs de Waal
Volledig scherm
PREMIUM
Afval langs de Waal © Stichting De Noordzee

Elke 30 meter een koffiebeker: de afvalberg langs en in de rivieren groeide in coronatijd

Een verbod op gratis koffiebekers, acties om afval beter op te ruimen en desnoods boetes: langs de grote rivieren wordt zó veel afval gevonden dat het tijd wordt dat overheid en gemeenten in actie komen. In coronatijd lijkt de vervuiling alleen maar erger te zijn geworden.

12 reacties

 • Henry Ebbers

  2 weken geleden
  Wat een krankzinnig idee weer over koffie bekertjes te verbieden. Dit moet wel van een linkse droeftoeter komen. Het is niet goed om al het vuil zomaar te laten slingeren, maar direct een verbid is natuurlijk belachelijk. Net als de rietje bij Mc. Donalds, deze zijn waardeloos. Mensen moeten gewoon fatsoen worden bijgebracht. De verplichte dienst weer invoeren voor mannen en vrouwen, om fatsoen, respect en dissipline bij te brengen. Dit is 100% de schuld van het nieuwe opvoeden. Waardeloos.
 • Mark Pier

  2 weken geleden
  Verbeter de wereld.......begin!
 • Ruud Berns

  2 weken geleden
  Albert van der Broek: Greta spreekt ook regelmatig de jonge generaties aan, hoor. Of kijkt u dan even weg?
 • Anoniem

  2 weken geleden
  Dan kan Greta wel hysterisch schreeuwen 'How dare you!", maar dat mag dan wel gaan naar haar eigen generatie.
 • Pedro Kantor

  2 weken geleden
  Ipv als maar roepen de overheid moet dit, de overheid moet dat, de overheid is de LAATSTE die je ergens bij wil betrekken want zielloze bureaucraten leveren alleen maar ellende op als ze zich ergens mee bemoeien. Spreek elkaar aan. En zeker die protesterende jongeren, want ik zie op de Radboud hoe ze daar de voorzieningen achterlaten, stelletje zwijnen! Op zich zijn geen gratis bekertjes bij bedrijven en instellingen en hele goede. Ieder zijn kop of mok. En wie niet lijdt dorst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.