Plant je vlag in Nijmegen Noord: nergens zo veel bouwstijlen op een klein oppervlak.
Volledig scherm
PREMIUM
Plant je vlag in Nijmegen Noord: nergens zo veel bouwstijlen op een klein oppervlak. © Gerard Verschooten

Elke week komen er toeristen in de Nijmeegse wijk Plant je Vlag: ‘Je vindt het prachtig of verschrikkelijk’

NIJMEGEN - Zelf een woning bouwen naar eigen inzichten. Dat was de gedachte achter de wijk Plant je Vlag in Nijmegen-Noord. De wijk, die mede ontstaan is door een economische crisis, is inmiddels een toeristische attractie.

18 reacties

 • BarryB

  2 jaar geleden
  Misschien toch nog eens een lesje geschiedenis volgen. Marx en zijn ideologie verheerlijken nergens geweld dat plaatsvond onder communistische regimes. Dat is gewoon de draai die Lenin, Stalin en Castro eraan gegeven hebben.
 • vdAkker

  2 jaar geleden
  Vrijheid blijheid....ik vind het prachtig! Beter dan al die saaie rijtjeshuizen...
 • Juske

  2 jaar geleden
  Je bent voor of je bent tegen. Klopt, maar ik ben tegen. Wat een ongeorganiseerde bende. Vreselijk, voor het ooit zo mooie en keurige dorp Lent, onwaardig. Echt ergelijk dat dit is ontstaan. Maar, succes ermee.
 • Danny

  2 jaar geleden
  Lekker op de geitenwollen sokken of op de blote voeten een pak rijst lenen bij de buurtjes 
 • Danny

  2 jaar geleden
  Afschuwelijk rommelig alternatief nee sorry mijn ding is het niet....ook een bepaald soort mensen beetje zweverig lelijk stuk van Lent gelukkig woon ik zelf mooi in Lent 
 1. Overstromingen zoals in Limburg niet te voorkomen, maar schade te beperken: ‘Niets doen is geen optie’

  Overstro­min­gen zoals in Limburg niet te voorkomen, maar schade te beperken: ‘Niets doen is geen optie’

  Je kunt overstromingen zoals in juli 2021 in Zuid-Limburg niet voorkomen, wel de schade en risico’s verkleinen. Dat kan onder meer door niet meer te bouwen in gebieden waar verhoogde kans op overstromingen bestaat, te voorkomen dat de bodem nog verder versteend wordt, een goede crisisbeheersing, en het bewustzijn van de risico’s bij inwoners te vergoten, zodat die weten wat hen te doen staan als het water komt. Dat zijn enkele van de voornaamste adviezen aan provincie en Waterschap Limburg uit een watersysteemanalyse van kennisinstituut Deltares, gepresenteerd tijdens een webinar gisteren.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen