Koninklijke Marechaussee bij rellen in Eindhoven
Volledig scherm
PREMIUM
Koninklijke Marechaussee bij rellen in Eindhoven

Emoties de baas? Dan loop je minder kans op psychische klachten na een trauma

NIJMEGEN/ ARNHEM - Agenten tegenover de woedende bestormers van het Amerikaanse Capitool, of oog in oog met de relschoppers in Eindhoven. Wie zijn emoties de baas is tijdens zo’n heftige gebeurtenis, loopt minder kans op psychische klachten, blijkt uit een nieuw onderzoek.   

3 reacties

 • G Zet

  3 weken geleden
  Heel goed dat dit soort onderzoek gedaan wordt. Politiemensen maken heftige dingen mee, en als onderzoek er aan kan bijdragen dat er minder PTSS en andere stressstoornissen ontstaan, dan betekent dat minder leed voor de betrokken mensen en minder kosten voor de maatschappij. En ja, onderzoek gaat vaak in kleine stapjes.
 • Evil Admin

  4 weken geleden
  Goh, wie had dat ooit gedacht dat je emoties de baas blijven goed is? Klinkt weer als een onderzoek van de Open Deur Universiteit. Maar ja, we leven in het Soja tijdperk waar als een kip zonder kop rondkakelen op elke emotie de norm is geworden.
 • Joris Goedbloed

  4 weken geleden
  Wie zo een beroep kiest kent alle risico's. Dit is overal voor handen, tijdens de opleidingen komt dit ook uitgebreidt aan de orde. We moeten ervoor waken dat men vreemde eendjes in de bijt gaan leren hoe ze moeten zwemmen als zij harder gaan kwaken als de rest.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Rutte: niet regeren met racistische FvD en wegloper Wilders
  Play

  Rutte: niet regeren met racisti­sche FvD en wegloper Wilders

 2. Paus Franciscus aangekomen in Irak voor historisch bezoek
  Play

  Paus Franciscus aangekomen in Irak voor historisch bezoek

Nijmegen e.o.