Volledig scherm
De lift (rechts) bij de Veerpoorttrappen in Nijmegen. © DG

En wéér is de lift bij de Veerpoorttrappen kapot

NIJMEGEN - De lift bij de Veerpoorttrappen, tussen de Waalkade en het Groene Balkon bij de Lindenberg, is opnieuw kapot. Twee maanden geleden was deze ook al buiten werking. Een gemeentewoordvoerder zegt dat het probleem bij hen bekend is en reparatie volgt. Wanneer mensen weer gebruik kunnen maken van de lift, wist hij niet. 

Het apparaat is overigens niet afgezet met lint, ook hangt er geen briefje waarop te lezen valt dat de lift het niet doet. Maar, op de knop drukken is vooralsnog dus zinloos. 

Gehandicapten, mensen die slecht ter been zijn, passagiers van cruiseschepen, mensen met kinderwagens en fietsers maken veel gebruik van de lift, die in 2015 werd geopend. Sindsdien was het ding meerdere keren buiten werking -alleen vorig jaar al vijf keer- en bovendien doelwit van vandalen. Zo werden de ramen en het plafond van de cabine al eens vernield. Camera's hangen er overigens niet. 

Wildplassers 


De omgeving van de lift, die grenst aan een donker hoekje naast het casino, is bovendien een beruchte locatie voor wildplassers. Vorig jaar was de lift onderwerp van gesprek omdat de urinestank na de Vierdaagsefeesten zo hevig was, dat men de lift niet meer in wilde. In de liftschaft stond een laag van enkele centimers urine, waarschijnlijk omdat een urinoir omgeduwd was. 

Buurtbewoners hadden mensen toen kokhalzend de lift uit zien komen en noemden de situatie ‘schandalig’. 
Zo lang de lift buiten gebruik is, is omlopen de enige optie. Daarvoor moet men toch de Veerpoorttrappen op, of, als dat niet mogelijk is, via de Voerweg of de Waalkade en de Grotestraat naar boven zien te komen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.