Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP / ANP

Energietoeslag voor veel meer Nijmeegse studenten: ‘Willen pijn verzachten’

Hoe hoog de gasprijzen ook bleken, hoe laag hun inkomen ook was: Nijmeegse studenten hadden pech. Zij kwamen niet in aanmerking voor honderden euro’s energietoeslag van de gemeente. Daar komt nu verandering in. Het stadsbestuur legt miljoenen op tafel om ook studenten uit de kou te helpen.

12 reacties

 • Sandra de Leeuw

  2 maanden geleden
  Laat het via Duo lopen i.p.v. via de Gemeente! Bespaart de gemeente enorm veel werk en tijd. Eerlijker ook.
 • Frank de Jager

  2 maanden geleden
  Nico van Dam je hebt toch wel in de gaten dat er ondanks zogenaamde rechtse kabinetten er gewoon links beleid wordt uitgevoerd ? Bijv 80 (!) miljard voor klimaat ! Met dat geld kunnen heel wat huishoudens geholpen worden Links was er vroeger voor de arbeider, tegenwoordig zijn het de 'deugers ', met een prima inkomen. die iedere maand prima rond komen En op alle niveaus bepalen de machtige (linkse) ambtenaren wat er gebeurt. die kennen de dossiers en zitten er al lang De politici zijn passanten.
 • Nico van Dam

  2 maanden geleden
  Egoïsme en zelfbeklag vormen weer de boventoon in de reacties. Lekker solidair volkje zijn we geworden in 40 jaar neoliberalisering en individualisering. Veel mensen beseffen zich niet dat je jezelf uiteindelijk in de vingers snijdt als je een veel te grote groep letterlijk en figuurlijk in de kou laat staan. Waaronder ook heel veel mensen met stapelbaantjes en toch een minimum inkomen.
 • Jaap De Graaf

  2 maanden geleden
  GroenLinks wilt hun stemvee pleasen en zonder de studenten veel minder GL in Nijmegen dat weten ze zelf ook. Als je een baan, auto en of koophuis hebt laten deze zelfde zogenaamde groenen je vallen als een baksteen.
 • Japie lamers

  2 maanden geleden
  Die LinkseGroenen van de gemeente strooien met gemeentelijk geld. Zij denken dat het niet op kan.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen