Volledig scherm
De EOD kwam naar het bouwterrein om de granaat mee te nemen. © Eric van Haalen

Engelse handgranaat uit Tweede Wereldoorlog gevonden in Nijmegen-Oost

NIJMEGEN - Bij een nieuwbouwproject ter hoogte van de Lijsterbesstraat en de Ahornstraat in Nijmegen is een Engelse handgranaat uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Een bouwvakker stuitte tijdens graafwerkzaamheden op de granaat.

,,D'r was er een zand aan het scheppen. Waarschijnlijk op een stukje dat net niet gesaneerd was. Toen viel er ineens een handgranaat op de grond’’, vertelt de Nijmeegse uitvoerder Erik van der Harten.

,,Hij wilde er nog mee gaan lopen, maar toen riep ik: 'Ho! Neerleggen!'. Toen hebben we 112 gebeld en is de EOD gekomen. In de tussentijd hebben we nog een tiewrap om de pin heen gedaan, maar dat hadden we eigenlijk niet mogen doen.’’

De bouwvakkers die er aan het werk waren schrokken er volgens Van der Harten niet echt van. ,,Ja, die jongens schrikken niet zo snel. Nu weten ze in het vervolg in ieder geval wel wat ze moeten doen.’’

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam de granaat na het telefoontje ophalen en heeft deze op een veilige plek opgeruimd.

De meeste duplexwoningen aan de Lijsterbesstraat en de Ahornstraat zijn in razend tempo na de Tweede Wereldoorlog gebouwd, om mensen een woning te geven. Woningcorporatie Standvast Wonen laat daar nu 67 nieuwe huurwoningen bouwen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.