Een bulldozertank doorbreekt tijdens de Piersonrellen in 1981 een van de barricades die krakers in het centrum van Nijmegen hadden opgeworpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bulldozertank doorbreekt tijdens de Piersonrellen in 1981 een van de barricades die krakers in het centrum van Nijmegen hadden opgeworpen. © ANP

‘Enorme schade bij winkeliers door Piersonrellen is een vergeten bladzijde’

NIJMEGEN - Maandenlang nauwelijks klanten in de winkels, dichtgetimmerde etalages uit angst voor rellen, ondernemers die zich bedreigd en geïntimideerd voelden: de Piersonrellen, vandaag precies veertig jaar geleden, lieten diepe sporen na in de Nijmeegse binnenstad. ,,Wij draaiden voor alle schade op. Het heeft me zeven jaar gekost om daarvan te herstellen.”

4 reacties

 • Theo Cools

  8 maanden geleden
  In Havanna aan de Waal is weer zo,n gezellige groepje aktief. N.l. de onderafdeling van de SP : ROOD.
 • Cor Koenen

  8 maanden geleden
  En het leuke van het verhaal is dat sommigen van die gasten een baan hebben bij de overheid.
 • Marten Overvliet

  8 maanden geleden
  De rol van B&W en de gemeente raad wordt weer volledig buiten de orde gehouden. Zij hadden dit allemaal kunnen voorkomen, door het besluit om de parkeergarage eerder te nemen. Zelfs de politie voelde zich achteraf misbruikt. Ook reist de vraag waren de plunderaars krakers of relschoppers. Daar is schijnbaar nooit onderzoek naar gedaan.
 • Mattie Veld

  8 maanden geleden
  @Willem Dijkman heb je het artikel wel gelezen? Dit is geen gewelds-verheerlijking maar laat zien dat die reljeugd er vroeger ook al was. Als ze klappen krijgen vragen ze er zelf om.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.