Een bulldozertank doorbreekt tijdens de Piersonrellen in 1981 een van de barricades die krakers in het centrum van Nijmegen hadden opgeworpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bulldozertank doorbreekt tijdens de Piersonrellen in 1981 een van de barricades die krakers in het centrum van Nijmegen hadden opgeworpen. © ANP

‘Enorme schade bij winkeliers door Piersonrellen is een vergeten bladzijde’

NIJMEGEN - Maandenlang nauwelijks klanten in de winkels, dichtgetimmerde etalages uit angst voor rellen, ondernemers die zich bedreigd en geïntimideerd voelden: de Piersonrellen, vandaag precies veertig jaar geleden, lieten diepe sporen na in de Nijmeegse binnenstad. ,,Wij draaiden voor alle schade op. Het heeft me zeven jaar gekost om daarvan te herstellen.”

5 reacties

 • Theo Cools

  1 week geleden
  In Havanna aan de Waal is weer zo,n gezellige groepje aktief. N.l. de onderafdeling van de SP : ROOD.
 • Cor Koenen

  1 week geleden
  En het leuke van het verhaal is dat sommigen van die gasten een baan hebben bij de overheid.
 • Marten Overvliet

  1 week geleden
  De rol van B&W en de gemeente raad wordt weer volledig buiten de orde gehouden. Zij hadden dit allemaal kunnen voorkomen, door het besluit om de parkeergarage eerder te nemen. Zelfs de politie voelde zich achteraf misbruikt. Ook reist de vraag waren de plunderaars krakers of relschoppers. Daar is schijnbaar nooit onderzoek naar gedaan.
 • Mattie Veld

  1 week geleden
  @Willem Dijkman heb je het artikel wel gelezen? Dit is geen gewelds-verheerlijking maar laat zien dat die reljeugd er vroeger ook al was. Als ze klappen krijgen vragen ze er zelf om.
 • Willem Dijkman

  1 week geleden
  Toe maar, nog meer geweldsverheerlijking. En als de jeugd vananvond besluit de straat op te gaan krijgen ze allemaal klappen van de Romeo's. Dit is pure uitdaging, ik vind het niet kunnen!
 1. Communist Olaf Kemerink, enfant terrible van de SP: ‘Ik vind mezelf wel radicaal, maar niet gevaarlijk’
  PREMIUM
  20

  Communist Olaf Kemerink, enfant terrible van de SP: ‘Ik vind mezelf wel radicaal, maar niet gevaarlijk’

  NIJMEGEN - De Nijmeegse rechtenstudent en communist Olaf Kemerink (22) is het enfant terrible van de SP. Door de jongeren wordt hij op handen gedragen, maar het bestuur royeerde hem om zijn radicale ideeën. Na een paar weken aan de zijlijn zit hij sinds zondag weer stevig in het zadel als voorzitter van Rood, de jongerenafdeling van de SP. De jongeren wijzigden de statuten om Kemerink en vijf andere geroyeerde leden weer in de armen te kunnen sluiten.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Eindelijk, de kappers open: Geert gaat in alle vroegte de deur uit voor een frisse coupe
  Play

  Eindelijk, de kappers open: Geert gaat in alle vroegte de deur uit voor een frisse coupe

 2. Nijmeegse horeca in actie voor heropening terrassen
  Play

  Nijmeegse horeca in actie voor heropening terrassen

Nijmegen e.o.