Volledig scherm
PREMIUM
Café de Fiets in Nijmegen, de ruiten zijn inmiddels afgeplakt met Sinterklaas-inpakpapier. © DG/Stephen Friedrichs

Er ging veel mis in café De Fiets en Tio Pepe, toch hoopt eigenaresse op doorstart

NIJMEGEN - Slecht levensgedrag van bedrijfsleider Sjoerd Tonissen én verstoring van de openbare orde. Dat zijn volgens gemeente Nijmegen de redenen om café de Fiets en tapasbar Tio Pepe voor een periode van vijf jaar te sluiten. Burgemeester Hubert Bruls trok 1 november de horecavergunning voor beide zaken in. Marga Bubeck, eigenaresse van beide zaken, hoopt dat de rechter de sluiting terugdraait. 

,,Er is daar zoveel misgegaan, dat zelfs met de helft van het aantal incidenten een sluiting te rechtvaardigen was”, volgens de jurist van de gemeente Nijmegen gisteren in de rechtszaal. Voornaamste boosdoener is voormalig bedrijfsleider Sjoerd Tonissen. Hij zou, veelal onder invloed van drank, het afgelopen half jaar in beide zaken voor veel problemen hebben gezorgd. Zo zou hij onder meer in café de Fiets met een fles naar een klant hebben gegooid en pakte hij in Tio Pepe de tas af van een gast die weigerde te betalen. Ambtenaren constateerden daarnaast tijdens een controle dat Tonissen en collega’s dronken achter de bar stonden, zo stelt de gemeente.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.