Eric van de Pas, rechts en Erik Sommerdijk. Groot geworden met decors voor festivals, nu hebben ze ook houthandel van Nyhout.
Volledig scherm
PREMIUM
Eric van de Pas, rechts en Erik Sommerdijk. Groot geworden met decors voor festivals, nu hebben ze ook houthandel van Nyhout. © Gerard Verschooten

Evenementenbedrijven in de overlevingsstand: ‘Zonder steun hadden we niet meer bestaan’

NIJMEGEN - Evenementenbedrijven in Nijmegen en omgeving zijn hard getroffen door corona. Sommigen hebben zelf 95 procent omzetverlies. Hoe blijven ze overeind? En blijven ze wel overeind?

1 reactie

 • KNijmegenaar

  1 jaar geleden
  Wat ik alleen niet snap is dat er hier in NL en Nijmegen in het bijzonder niet meteen geschakeld is om in de zomer nog allemaal coronaproof concerten en andere voorstellingen te kunnen laten plaatsvinden. Toen in Duitsland duidelijk was dat er per 1 juli open air, uiteraard met hygiëneconcept en afstandsregels, weer concerten tot 1000 personen plaats konden vinden zijn ze meteen overal coronaproof concerten gaan organiseren. Zo ben ik bij een concert in een grote circustent, een concert op een grote festivalweide bij een waterslot en bij een concert in een open lucht theater geweest..
 1. Heftrucks Hyster is een uniek visitekaartje van Nijmegen
  PREMIUM
  Column ’t Plein

  Heftrucks Hyster is een uniek visite­kaart­je van Nijmegen

  Ik ben al jaren gek van heftruckbedrijf Hyster-Yale op het industrieterrein Oostkanaalhavens. Ooit heb ik er mogen rondneuzen. De geweldige drive naar vernieuwing van heftrucks, het schoon en energiezuinig maken van die ‘tilreuzen’ verraste mij enorm. De innovatiekracht van Hyster, begin jaren 50 in Nijmegen beland dankzij de Marshallhulp, zorgt voor enthousiasme bij mij. Ik noemde het al eens het ‘gele pareltje’ van de stad. Rond de productiehallen struikel je over vele enorme gele heftrucks. Een imponerend beeld. Zelfs de speelgoed-heftruck die ik ooit meekreeg, maakte direct indruk op mijn kleinkinderen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.