Eenden in het Kronenburgerpark.
Volledig scherm
PREMIUM
Eenden in het Kronenburgerpark. © Paul Rapp

Expert: Nijmegen te laks met bestrijden van ratten

NIJMEGEN - Er zijn forse boetes nodig tegen het voeren van eenden in Kronenburgerpark. Dat is nodig om te voorkomen dat de aanwezigheid van ratten in het stadspark verder uit de hand loopt. Dat zegt directeur Bastiaan Meerburg van het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) in Wageningen, een autoriteit wat rattenbestrijding betreft.

15 reacties

 • Siskeh

  2 jaar geleden
  Tuintjes vol vuilniszakken? is dat de schuld van de gemeente?
 • Ted Gaalen

  2 jaar geleden
  Steenmarters jagen onder andere op ratten. Die wat minder bestrijden? 
 • Fiscuswerper

  2 jaar geleden
  Ratten komen in in Dukenburg en Lindenholt, door de aanwezigheid van waterpartijen, al jaren voor. Sommige bewoners vangen ze zelf met klemmen en pindakaas. De gemeente moet gewoon vallen laten zetten i.p.v. de oorzaak af schuiven op het voeren van....
 • Han van Nimwegen

  2 jaar geleden
  Hang op alle juiste plaatsen (waar vaak dieren worden gevoerd)  borden op met een duidelijke tekst zoals bijvoorbeeld "parkdieren voeren trekt ratten aan, boete € 100,=" en hang bij die bordjes camera's op, ook al zouden die niet werken dan is er toch het afschrikkend effect. Mensen weten dan waarom ze een boete krijgen.
 • Wilfred Geen_nee

  2 jaar geleden
  Alleen de kunstenaars met vriendjes en vriendinnetjes in het stadsbestuur hoor :-)
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.