Volledig scherm
© DG

Explosies bij grote brand op autosloperij in Nijmegen (video)

NIJMEGEN - De politie heeft de omgeving aan de Hogelandseweg in Nijmegen afgezet in verband met een grote brand bij een autosloperij. Op het terrein zijn meerdere explosies gehoord. Volgens omstanders gaat het om banden die klappen door de hitte. De Veiligheidsregio Gelderland Zuid heeft via Twitter mensen aangeraden om op afstand te blijven en om vooral uit de rook te blijven.

Omdat niet direct duidelijk was waardoor de explosies veroorzaakt werden, kwam ook de politie in groten getale op de brand af. Zij hebben direct alle straten rond de autosloper afgezet. De brandweer schaalde de brand ondertussen op naar GRIP 1. Meerdere brandweerkorpsen uit de omgeving zijn opgeroepen. Volgens een woordvoerder was het vuur rond 23.30 uur redelijk onder controle.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Omdat de brandweer heeft opgeschaald naar GRIP 1 is ook het groot watertransport opgeroepen. Deze hoefde echter niet gebruikt te worden.

De brand is vermoedelijk ontstaan in de buurt van een aantal vrachtwagens. Wie de brand ontdekt heeft en wat de oorzaak van het vuur is geweest, is nog niet bekend. Door de wind trekt de rook richting De Oversteek.

Volledig scherm
© AS Media
Volledig scherm
© DG
Volledig scherm
Vanaf het terrein komen grote rookwolken omhoog, ook zijn er meerdere explosies gehoord. © Roland Heitink / Persbureau Heitink
Volledig scherm
Volledig scherm
Een keet met daarnaast twee vrachtwagens stonden in brand. © Roland Heitink / Persbureau Heitink

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.