Medewerkers van Museum Het Valkhof werken aan de opbouw van de tentoonstelling 'De Pest'.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van Museum Het Valkhof werken aan de opbouw van de tentoonstelling 'De Pest'. © Foto: Bert Beelen

Expositie over De Pest bijna klaar in gesloten Museum Het Valkhof, maar voor wie?

NIJMEGEN - Jaren gewerkt aan een tentoonstelling over De Pest, de meest legendarische infectieziekte die de mensheid teisterde. De wereldwijde uitbraak van het coronavirus geeft het thema bovendien een actuele betekenis. Maar nu dreigt dezelfde pandemie ervoor te zorgen dat de expositie niet bezocht kan worden. Dat lot hangt Museum Het Valkhof in Nijmegen boven het hoofd.

9 reacties

 • Frans

  1 maand geleden
  Weg ermee mat dat geldverslindende museum wij als burgers hebben al genoeg belastinggeld in die bodemloze put gegooid!!! En een tentoonstelling over de Pest zal wel volle zalen trekken ja !!
 • Moniek Wiedijk

  1 maand geleden
  Open met het museum. Met alle musea. Als er ergens géén besmettingsgevaar is dan is het daar. Lijkt me gezonder dan een schoonheidsspecialist.
 • Joris Leijten

  1 maand geleden
  Corona/ Covid 19 is niet "dezelfde" pandemie als de pest epidemie. Maar heeft als pandemie/ epidemie wel raakvlakken. DE pest ging nog sneller door de bevolking en leidde tot meer doden. Ook omdat de hygiëne minder was toen.
 • wilmy jaspers-goossens

  1 maand geleden
  Ben in Nijmegen naar school geweest in de tijd dat de schouwburg geopend werd. Elk jaar 5 uitvoering op de lijst staan voor bezoek aan de schouwburg. Dit vond ik altijd geweldig. dit heeft mijn veel geleerd nu ik met pensioen ben geniet van de vele uitvoering zo wel van schouwburg als her museum Het Valkhof. Vind jammer dat het zo lang duurt dat we er weer na toe kunnen gaan. Laat dit alsteblief voort bestaan, ik geloof dat de Nijmegenaren niet weten wat cultuur en kunst is.
 • robin van veen

  1 maand geleden
  Wederom een stel zure reacties.. "De zoveelste mislukking"..? Het feit dat je het museum de schuld geeft hiervan geeft eigenlijk alleen maar de kwaadaardigheid weer van je reactie WillemDijkman. Hopelijk krijgt het museum een kans met een nieuw fris team en bestuur.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen
  Play

  Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen

 2. Openluchtmuseum kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening
  Play

  Openlucht­mu­se­um kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening

Nijmegen e.o.