Volledig scherm
Archieffoto Zevenheuvelenloop. © Eveline van Elk

Extra bomencheck voor start Zevenheuvelenloop

NIJMEGEN - De organisatie van de Zevenheuvelenloop voert kort voor de start een extra bomencheck uit langs het parcours van de hardloopwedstrijd om de veiligheid van lopers te garanderen. Tijdens de check wordt er voornamelijk gekeken naar loszittende takken.

Vanochtend heeft de organisatie ook al een extra veiligheidscheck gedaan. Volgens een woordvoerder van de organisatie was het parcours toen veilig.

Herfstweer
Het KNMI heeft voor delen van het land code geel afgegeven en waarschuwt om bossen te mijden op deze stormachtige herfstdag. Vooral aan de kust worden harde windstoten verwacht. De Zevenheuvelenloop start om 13.00 uur. Er hebben zich 35.000 deelnemers ingeschreven.

Weerman
De Zevenheuvelenloop heeft een eigen weerman die continue de weersverwachting volgt. Hij heeft laten weten dat er nu nog geen indicaties dat het vandaag in Nijmegen en Berg en Dal echt misgaat qua storm. De wind lijkt zelfs iets kalmer naarmate de start van de wedstrijd nadert.

Tenten
De organisatie heeft wel besloten om tenten bij de start en finish en hekken langs het parcours extra te verzwaren met ballast om de soms forse windstoten op te kunnen vangen.

De nachtloop van de Zevenheuvelenloop verliep zaterdagavond zonder problemen. De 6.600 deelnemers hadden geen enkele last van het herfstweer.

Politie
De Nijmeegse politie werkt ontspannen naar de drukte in Nijmegen toe. Twee agenten zien zelfs tijd om een potje straathockey te spelen tegen de lokale jeugd. 'En verloren', meldt de politie via Twitter.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.