Het witwassen van crimineel geld, verdiend bijvoorbeeld met het telen van wiet, moet in Nijmegen nog moeilijker worden.
Volledig scherm
Het witwassen van crimineel geld, verdiend bijvoorbeeld met het telen van wiet, moet in Nijmegen nog moeilijker worden.

Extra controle is nieuwe wapen van Nijmegen tegen witwassen

NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen neemt nieuwe maatregelen om te voorkomen dat crimineel geld uit de onderwereld in de bovenwereld terecht komt. Als Nijmegen een gemeentelijk pand of eigen grond verkoopt, wordt gecontroleerd of de potentiële koper wel te vertrouwen is. 

15 reacties

 • PietjeBel

  3 jaar geleden
  dat is een andere discussie en heeft niets met drugscriminaliteit te maken. Er worden heel veel authentieke panden gekocht door rijke mensen. Voor hun studerende kind en andere studenten. Hierdoor worden sommige wijken overheerst met dergelijke panden waarin het prettiger was als er starters, jonge gezinnen, in zouden komen wonen. In het centrum en de wijken er om heen stikt het van dergelijke studentenhuizen waarin tevens oud studenten blijven wonen die de zooi best vinden.
 • tejo

  3 jaar geleden
  Gewoon een goede maatregel. je moet ergens beginnen. En  het commentaar tot nu toe is gewoon geroeptoeter van types die zich achter een pc opeens belangrijk vinden  zonder veel kennis van zaken te hebben.
 • Obdam

  3 jaar geleden
  Dit is allemaal voor de show.Iedereen weet welke vastgoedpersonen de stad bezitten, de paar pandjes van wietbaasjes zijn echt kleingeld en dit hele controle verhaal is gewoon voor de show.Als je iets aan ondermijning wil doen moet je bij de gemeente zelf beginnen, bijvoorbeeld de mensen die hendriks 7 ton gaven.
 • EvilAdmin

  3 jaar geleden
  Maakt het iets uit als criminelen wel of niet vastgoed gaan kopen om het wit te wassen als de hele binnenstad zowat toch al in handen is van een zekere Ton Hendriks? Niet dat hij een crimineel, dat zeg ik zeker 100% niet, maar hoe gezond is het voor Nijmegen als 1 vastgoedmagnaat zoveel in Nijmegen bezit?
 • PietjeBel

  3 jaar geleden
  zonnebrillen van 1000 euro, horloges van 10000 enzovoorts

In samenwerking met indebuurt Nijmegen