Volledig scherm
De Grote Broek © Google Streetview

Extreem-rechts ziet af van demonstratie bij Grote Broek

NIJMEGEN - De extreem-rechtse Racial Volunteer Force (RVF) blaast de demonstratie af die ze op 10 november wilde houden bij het voormalige krakersbolwerk De Grote Broek aan de Van Broeckhuysenstraat. Als reden noemt de RVF dat het niet lukt om met de gemeente Nijmegen tot overeenstemming te komen over de route en de locatie van hun protest.

De club laat weten zich ‘te bezinnen op alternatieve acties tegen de Grote Broek'. Daarnaast meldt de RVF 'de dialoog met de gemeente Nijmegen te stoppen’. Eerder liet de gemeente Nijmegen weten de demonstratie bij de Grote Broek niet toe te staan, maar wel bereid te zijn om te zoeken naar andere locaties voor het RVF-protest.

De extreem-rechtse splintergroepering noemt de Grote Broek een vrijplaats voor extreem-links en wil daarom protesteren. De linkse actiegroep Nijmegen tegen Racisme kondigde deze week een tegendemonstratie aan, mocht de RVF inderdaad gaan demonstreren tegen het vroegere kraakpand.

De jarenlange strijd tussen extreem-rechts en extreem-links in Nijmegen kreeg afgelopen zomer een nieuwe impuls toen de Refugees Welcome-tekst op een pijler van de Waalbrug door rechtse actievoerders werd overgeschilderd. Dat leidde over en weer tot acties. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.